Jeg har meget mindre angst og gør nu de ting jeg gerne vil uden at være bange for angsten
— klient, Invivo

Samtaler til unge

At være ung er en helt særlig periode i livet med udfordringer og muligheder der specifikt knytter sig til denne livsfase. I Invivo oplever vi ofte, at man som et ungt menneske i dag kæmper med problemer knyttet til bl.a. præstationspres, identitet, tvivl, ensomhed, utryghed, selvværd, stress og angst. Det kan bl.a. komme til udtryk i, at man har sværere ved at fungere på sin uddannelse, med sine venner eller i familien og at negative tanker, selvbebrejdelser og ulyst fylder meget. Problemer man kan føle sig meget alene i. For nogle unge kan det være svært at tale med forældre eller venner hvis man oplever at mistrives eller have det svært og derfor kan det være vigtigt at få professionel hjælp.

I Invivo har vi mangeårig erfaring i at tale med unge der kæmper med både store og små problemer. Nogle gange kan der være tale om konkrete problemer, andre gange kan livet opleves svært uden nogen åbenlys årsag. Uanset baggrunden er det vores erfaring, at man som et ungt menneske i dag oplever et stort pres fra mange kanter, ikke mindst sig selv. I Invivo har vi erfaret, at mange unge kan være så pressede, at de også får fysiske symptomer som hovedpine, smerter mv. og mange får også svært ved at sove. Rådene til de unge fra omverdenen er ofte, at man bare skal tage det roligt og gøre det så godt man kan. Men det kan være svært når kroppen og hovedet kører derudaf og man selv sætter barren meget højt for det man tænker man skal kunne.

Ungdomslivet bør være en periode med frihed og muligheder, men for mange bliver det en tid hvor det er rigtig svært.

Vi arbejder med afsæt i velafprøvede og evidensbaserede metoder og aftaler med dig hvordan samtaleforløbet skal tilrettelægges og om du evt. ønsker forældre eller andet netværk som kan støtte dig undervejs og bagefter forløbet, inddraget. Det mest afgørende for os er at du kan bruge os som fortrolig sparringspartner der kan hjælpe dig ud af din fastlåshed.
Har jeg angst?

Føler du at du bekymrer dig over det meste og har du svært ved at glæde dig til noget, fordi du er bange for hvad der kommer til at ske?

Læs mere om angst

Har jeg stress

Føler du dig træt og uden energi? Har du svært ved at overskue de ting du skal? Har du hjertebanken, hovedpine eller mavepine?

Læs mere om stress her

Har jeg en depression?

Føler du dig trist det meste af tiden og har du svært ved at glæde dig over ting du normalvis har glædet dig over?

Læs mere om depression

Har du svært ved at sove?

Kender du den særlige følelse af at være alene man kan få når alle andre sover og man ikke selv kan falde i søvn?

Læs mere om at søvnproblemer

Er jeg ensom?

Føler du dig ofte alene uden at du har valgt det frivilligt og mærker du et behov for andre du ikke får dækket?

Læs mere om ensomhed

Jeg har det svært derhjemme

Har du mange konflikter med dine forældre og har I svært ved at finde en god måde at være sammen på?

Læs mere om at have det svært derhjemme

Jeg har det svært med mine venner

Føler du at dine venskaber gør dig ked af det og får dig til at føle dig alene? Eller føler du dig forkert overfor dine venner?

Læs mere om at have det svært med vennerne

Jeg har det svært med mine studier

Kniber det med de gode studievaner og dermed overskuddet til alt det andet i dit liv?

Lær mere om at have det svært med studierne her